Lav en stor portion frikadeller om søndagen og hav mad til resten af ugen

Lav en stor portion frikadeller om søndagen og hav mad til resten af ugen

Hvis du ikke er så meget for at lave mad, og du gerne vil gøre det så lidt som muligt, er det en god ide for dig, at du sørger for at finde på nogle retter, der er nemme at lave, og så lave store portioner af dem. Det er med til at gøre, at du for eksempel kun behøver at lave mad en gang om ugen. 

En af de retter, som det altid er en god ide for dig at kunne, er frikadeller. De er nemme at blande sammen, og det tager ikke særlig meget længere tid at lave en portion, der kan holde til hele ugen, frem for at lave en, der kan holde til et par dage. Du kan endda gøre det nemmere for dig selv ved at bage frikadellerne frem for at stege dem. På den måde behøver du ikke at gå og holde øje med dem hele tiden. Du har mulighed for at lave noget andet i mellemtiden.

Mangler du en god opskrift på frikadeller, kan du for eksempel se på dk-kogebogen.dk. De har en masse forskellige opskrifter, hvilket gør det nemt for dig at finde den rigtige opskrift, som du skal bruge. 

Den klassiske form for frikadeller bliver skabt med svinekød, æg, løg, hvedemel, mælk, salt og peber. Det er derfor nogle ingredienser, som de fleste har i deres køkken. Når du gerne vil lave en portion til en hel uge, skal du bare sørge for at lave en portion, der er stor nok. Det kommer jo selvfølgelig helt an på, hvor mange mennesker der skal spise dem. 

Du har mulighed for at variere frikadeller ud i det uendelige. Du kan bruge forskellige former for kød, for eksempel oksekød eller lammekød, du kan komme grøntsager i, komme forskellige krydderier i eller for eksempel komme ost i. Dermed bliver det aldrig kedeligt for dig at spise frikadeller. 

Kan man lave gulvafslibning selv?

Kan man lave gulvafslibning selv?

Du betragter dit gulv i dit firma eller derhjemme og tænker, at det godt nok trænger til mere end bare at blive vasket, det behøver faktisk en ordentlig omgang gulvafslibning.

Og så tænker du måske videre, at det kan du da sagtens selv klare. Måske er du på hobby-plan lidt af en håndværker, eller måske tror du som ufaglært, at det da bare handler om at læse nogle guides på nettet, få nogle råd fra vennerne eller se en video med, hvordan man gør det, og så er du parat.

Der skal du lige holde igen med en eventuelt forestående aktivitet med at slibe gulvet ned selv og læse videre her.

For det første er der en grund til, at der findes professionelle gulvafslibningsfirmaer derude, der har flere års ekspertise i, hvordan man udfører de gulvafslibnings-opgaver korrekt samt de opgaver, der hægter sig i sammenhæng dertil såsom gulvafhøvling og gulvafslibning.

Dernæst kræves det for at lave den rette gulvafslibning med det bedste resultat noget værktøj, som du med stor sandsynlighed ikke ejer, og det ville blive for dyrt for dig at investere i.

For det tredje kan du ende med at yde større skade end gavn på dit gulv, hvis du ikke har nogen eller kun meget lidt erfaring med at slibe gulve ned.

Endvidere kan det medføre, at hvis du for eksempel bor i lejelejlighed, at du selv sliber gulvene ned, som du ifølge kontrakten ikke må.

Og hvis det i den forbindelse går rigtig galt, kan det ende med, at de sliber for langt ned eller forkert i gulvet, så du skal betale erstatning for disse.

Så selvom du umiddelbart tror, at det bedst kan svare sig for dit at udføre gulvafslibningen selv, så kan det få så store konsekvenser i negativ retning, at det ender med at blive en dyrere affære, end hvis du gjorde det fornuftige fra starten af og hyrede et reelt gulvafslibningsfirma til at klare opgaven for dig.