pandelamper

En samleguide til at konstruere pandelamper

En samleguide til at konstruere pandelamper

Hvis man virkelig er ude at besørge for at sige det på en mere høvisk vis, så er det skam muligt at lave en pandelampe selv med nogle enkelte remedier, de fleste tager med ud på en overlevelsestur eller anden form for ekspedition, hvor man har pakket godt med grej.

Nu er det sjældent, man lige skal bruge en pandelampe i nødværge, men man kan jo have taget en med, som så er gået i stykker eller ikke virker længere, så man er nødt til at se, om man har noget liggende i ens rygsæk, som man kan bruge i stedet.

Man havde måske udset sig, at man skulle bruge sådan en pandelampe på turen, hvorfor det pludselig bliver en noget bøvlet og besværlig tur, hvis man ikke har sådan en på sig.
Når man så kommer hjem, så kan man jo lede efter pandelamper tilbud, så man kan købe nogle at have liggende i reserve derhjemme og tage en ekstra med næste gang.

Men hvis vi nu antager, at du er ude i vildmarken og skal bruge en pandelampe, hvad kan du så gøre?

Du kan faktisk gøre en del, og noget af dette kan være at tage en sele fra din rygsæk, hvor der formentlig er en hel del, og så tager du den og spænder til, så den passer i hovedet i din omkreds.
Har du en anden lygte på dig, så kan du jo bruge den til at sætte fast med spændet, en karabinhage eller ganske enkelt nogle ekstra lag med noget gaffatape.

Dette holder ingenlunde evigt, men hvis du skal sidde stille med noget arbejde, som kræver begge dine hænder, så kan dette være en brugbar nødløsning, hvis du ikke gider holde en lommelygte mellem dine tænder imens.

Og ellers drejer det sig som sagt om, at du prøvet at have en reservelampe liggende.