alkoholbehandling

Er alkoholbehandling nødvendig?

Er alkoholbehandling nødvendig?

advertorial

Måske tænker du, at du ikke har behov for hjælp til at komme ud af dit alkoholmisbrug. Det er vel i sidste ende blot et spørgsmål om at lægge flasken på hylden og så tage den derfra.

Men du kunne faktisk næsten ikke tage mere fejl. Det er langt mere vanskeligt at holde op med at drikke end man måske lige går rundt og tror. Og faktisk er det at kvitte flasken fra den ene dag til den anden forbundet med så stor en helbredsmæssig risiko at det på alle måder frarådes.

Alkoholabstinenser – ubehagelige og livstruende

Hvis du tror at du slipper med et døgns tømmermænd når du kvitter sprutten, kan du godt tro om igen. De abstinenser, du vil gennemleve når din krop ikke længere holder sin funktions promille, har intet med almindelige tømmermænd at gøre.

For det første er sværhedsgraden af symptomerne langt hårdere end du kan forestille dig – og for det andet kan dine alkohol abstinenser vare i mange dage, faktisk helt op til en uge. Du vil skulle døje med feberlignende tilstande i form af kulderystelser og svedeture. Du vil have konstante og skarpe smerter i hoved, muskler, led og knogler.

alkoholbehandling

Du vil være svimmel med kvalme og opkastninger. Og er du rigtig uheldig, vil dine abstinenser blive ledsaget af depression, delirium og selvmordstanker.

Behandlingscenter Stien – alkoholbehandling i trygge og sikre rammer

Det er derfor meget vigtigt at du får professionel hjælp til denne proces. Hos et misbrugscenter kan du få mulighed for at afruse under overvågning af sundhedsfagligt personale, med adgang til mild smertelindring og hjælp til det fornødne.

Din afrusning vil blive fulgt op af et ugelangt behandlings forløb, hvor du for alvor kan komme i dybden med årsagerne til din afhængighed. Og du vil altid kunne få støtte gennem gruppemøder efter endt behandlings forløb.

Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.