alkoholbehandling

Få behandling på et misbrugscenter

Få behandling på et misbrugscenter

I dag er det muligt at få hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug på et behandlingscenter. Det er som udgangspunkt gratis, men hvis man ønsker at være anonym er det muligt, men så skal man selv betale for behandlingen. Modsat tidligere hvor en alkoholiker blev afgiftet og så sendt hjem med en håndfuld antabuspiller, hvor de så blev overladt til sig selv. Man ved i dag af erfaring at det langt fra er nok at afgifte en alkoholiker og så give ham antabus. En seriøs alkoholiker vil have en større trang til at drikke, end frygt for at blive syg af antabussen. Samtidig gav denne gammeldags behandlingsmetode sig ikke af med at kigge på de bagvedliggende årsager, der var skyld i misbruget.

Du kan læse mere om en alkoholbehandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Nutidig alkoholbehandling

Nutidens alkoholbehandling griber en behandling helt anderledes an i dag. En behandling starter med en afgiftning, der enten kan foregår i døgnbehandling eller ved en indlæggelse. Det er vigtigt at denne afgiftning foregår kontrolleret, da en krop der har været vant til store mængder alkohol, kan ikke bare fra den ene dag til den anden stoppe med at få alkohol uden konsekvenser. Efter afgiftning vil der blive lagt en individuel plan til, hvordan misbrugeren kan forblive ædru. Det indebærer blandt andet terapi, hvor der arbejdes med de bagvedliggende årsager, der ligger til grund til misbruget. Ved at arbejde med de årsager, der ligger til grund til misbruget øges chancen for at forblive ædru.

En anden vigtig område der arbejdes med er tiden efter endt behandling. Den tid der tidligere blev brugt på misbruget, skal fyldes ud med nogle sunde alternativer. Der arbejdes på at få et nyt netværk, der kan erstatte det gamle og der hjælpes evt. også med at finde et job og andre interesse fællesskaber.