Altandörr

Find den rette altandør online

Find den rette altandør online

editorial

Har du brug for at skifte din altandør ud – for eksempel i forbindelse med en gennemgående renovering af dit hus eller din lejlighed? Så bør du gøre dig umage med at vælge din nye altandør.

Du skal blandt andet overveje om døren skal bestå af glas fra top til bund, hvilken vej døren skal åbne, og om ruderne i døren skal bestå af solbeskyttende eller isolerende glas. Og så skal du tage stilling til om du ønsker dig en dobbelt altandør eller en enkeltfaget model.

Skal jeg vælge en enkelt eller dobbelt altandør?

Som navnet antyder, har en dobbelt terrassedør to fløje, der åbner udad eller indad. En enkelt dør har derimod kun ét dørfag.

Den største fordel ved en dobbeltdør er indlysende: Du får mere lys ind i dit hjem. Desuden kan du udnytte pladsen omkring døren bedre, fordi du ikke behøver at give plads til, at dørbladet kan åbnes. Og hvis begge fløje er åbne, får du også maksimal ventilation.

image

Hvis du har plads nok på din terrasse eller terrasse, og hvis din åbning er bred nok, anbefales det at du vælger en dobbeltdør. Hvis der ikke er plads nok – f.eks. fordi der står møbler lige op ad døren – så er en enkeltfløjet dør en bedre løsning.

En enkeltstående dør er også et godt valg, hvis du ønsker at kunne åbne døren, selv når der står møbler foran den. Du skal blot huske, at en dobbeltdør altid fylder mere, når den er åben, end en enkeltdør.

Hvad er de andre fordele ved en dobbelt terrassedør?

Ud over at lukke mere lys ind har en dobbelt terrassedør også andre fordele. Du kan f.eks. vælge døre med specialglas, der beskytter mod solens stråler eller holder varmen inde i dit hjem. Og takket være det øgede overfladeareal giver sådanne døre også en bedre isolering end konventionelle enkeltdøre.

Find din nye altandør på klarfonster.se