Havetraktor eller robot plæneklipper

Havetraktor eller robotplæneklipper; hvad skal jeg vælge?

Havetraktor eller robotplæneklipper; hvad skal jeg vælge?

Om du skal have en havetraktor eller en robotplæneklipper afhænger først og fremmest af din have – og ikke kun af størrelsen. Læs med, og bliv lidt klogere på området, så du lettere kan bestemme dig.

Har du en stor græsplæne, er der ikke noget at sige til, at den klassiske håndskubber ikke er noget for dig. Med den kunne du givetvis slå græs uafbrudt fra nu og til sommeren går på hæld, og den almindelige motor- eller eldrevne plæneklipper bliver også hurtigt for lille, hvis plænen er stor.

Valget står altså mellem en havetraktor og en robotplæneklipper – men hvad skal du vælge?

Hvordan er havens udformning?

Man kan sagtens få robotplæneklippere, der kan klippe meget store plæner, men hvis vi taler om en herregård eller lignende, er du nok bedst tjent med en havetraktor. Ligger størrelsen bare et sted mellem herregården og den traditionelle parcelhushave, kan du derimod vælge mellem en havetraktor og en robotplæneklipper, og her er det udformningen og indretningen af din have, du skal kigge på.

Har du mange smalle stier og masser af blomsterbede her og der, kan det være en fordel med robotplæneklipperen, der lettere kommer omkring de små hjørner. Har du derimod en meget ujævn have med stejle skråninger, kommer den automatiske robot måske til kort – og så er du bedre tjent med en havetraktor.

Forurener en havetraktor ikke, tænker du måske, men nej – de nye modeller er faktisk meget miljøvenlige, så det skal du ikke bekymre dig så meget om. Det koster selvfølgelig noget mere at investere i en havetraktor, men til gengæld slipper du for det hårde arbejde, der følger med robotplæneklipperen og dennes nedgravning af kabler – særligt i en stor have kommer det til at tage lang tid.

Vil du høre mere om fordele og ulemper ved de to muligheder, kan du læse mere lige her: https://husblog.dk/havetraktor-eller-robotplaeneklipper-hvilken-skal-jeg-vaelge/.