gulvafslibning

Kan man lave gulvafslibning selv?

Kan man lave gulvafslibning selv?

Du betragter dit gulv i dit firma eller derhjemme og tænker, at det godt nok trænger til mere end bare at blive vasket, det behøver faktisk en ordentlig omgang gulvafslibning.

Og så tænker du måske videre, at det kan du da sagtens selv klare. Måske er du på hobby-plan lidt af en håndværker, eller måske tror du som ufaglært, at det da bare handler om at læse nogle guides på nettet, få nogle råd fra vennerne eller se en video med, hvordan man gør det, og så er du parat.

Der skal du lige holde igen med en eventuelt forestående aktivitet med at slibe gulvet ned selv og læse videre her.

For det første er der en grund til, at der findes professionelle gulvafslibningsfirmaer derude, der har flere års ekspertise i, hvordan man udfører de gulvafslibnings-opgaver korrekt samt de opgaver, der hægter sig i sammenhæng dertil såsom gulvafhøvling og gulvafslibning.

Dernæst kræves det for at lave den rette gulvafslibning med det bedste resultat noget værktøj, som du med stor sandsynlighed ikke ejer, og det ville blive for dyrt for dig at investere i.

For det tredje kan du ende med at yde større skade end gavn på dit gulv, hvis du ikke har nogen eller kun meget lidt erfaring med at slibe gulve ned.

Endvidere kan det medføre, at hvis du for eksempel bor i lejelejlighed, at du selv sliber gulvene ned, som du ifølge kontrakten ikke må.

Og hvis det i den forbindelse går rigtig galt, kan det ende med, at de sliber for langt ned eller forkert i gulvet, så du skal betale erstatning for disse.

Så selvom du umiddelbart tror, at det bedst kan svare sig for dit at udføre gulvafslibningen selv, så kan det få så store konsekvenser i negativ retning, at det ender med at blive en dyrere affære, end hvis du gjorde det fornuftige fra starten af og hyrede et reelt gulvafslibningsfirma til at klare opgaven for dig.