nummerplade tjek, tjek din bil, nummerpladeopslag

Tre ting du skal vide om nummerplader

Tre ting du skal vide om nummerplader

Hvis du er bilejer, eller skal til at være bilejer, så kan det være, at du har overvejet hvorfor nummerplader er som de er. Det vil vi komme ind på her i indlægget.

Unikke

En nummerplade er opbygget som den er, for at have millioner af variationer, når det kommer til unikke nummerplader. Derfor kan man ved at kigge på bogstaverne typisk se, om nummerpladen er ny eller gammel afhængig af bogstaverne som er brugt. Jo længere de er i alfabetet, des nyere er nummerpladen.

Man kan købe sig til en speciel

Hvis man ikke er tilfreds med den nummerplade man er blevet tildelt ved registrering, så kan man for 9.180kr købe en ønskeplade. En ønskeplade består af 2-7 tegn, som kun kan være tal eller bogstaver. Når man betaler 9.180kr, så har man ønskepladen i 8 år. Pladen kan flyttes til en anden bil, hvis man ønsker dette i perioden. Ønskes pladen at forlænges, så skal man betale 8.000kr, for at få 8 år ekstra.

Det er ikke alt der må stå på en ønskeplade, og man har ingen garanti for, at ens nummerplade bliver godkendt, det er nemlig skat selv, som vurderer om den er okay med den tekst der står på den.

Gule plader er firmabiler

De gule plader man ser rundt omkring indikerer, at bilen er en firmabil. Derfor må man ikke køre i den privat. Dette skyldes, at firmaet kan trække momsen på bilen fra ved indkøb, og derved er den meget billigere end hvis man skal købe en privat.

Papegøje plader betyder ingen bagsæder

Hvis du som privatperson ønsker at spare penge på din bil, så kan du fjerne bagsæderne i bilen, så du får et større bagagerum. Ved at gøre dette, så får du mere plads i bilen, men bilen bliver også billigere, da den kan nedvejes og man betaler mindre for en bil med plads til 2 end en med plads til 5.